Пълнени пилешки гърди с броколи и синьо сирене

сряда, 27 август 2008 г.

Продукти:
½ глава лук
200 г броколи
30 г краве масло
50-100 г синьо сирене
5 с.л. прясно мляко
4 пилешки гърди (600 г)
сол на вкус

Начин на приготвяне:
1. Лукът се настъргва на ренде, броколите се нарязват наситно и заедно се запържват в маслото за 2-3 минути.
2. Сиренето се намачква с вилица и също се поставя в тигава. След това се прибавя прясно мляко. Сместа се разбърква, докато се сгъсти и се разтопи сиренето, след което се посолява.
3. Месото се разрязва през средата, като се внимава да не се развали неговата цялост, посолява се и след това се начуква, за да се изтъни.
4. Когато плънката е леко охладена, се разпределя поравно върху всяко от филетата. Затварят се във формата на джоб, като се промушват на няколко места с дървено шишче или клечки за зъби, за да се затворят. Подреждат се в намаслена тава, поливат се с по 1 с.л. зехтин и се пекат в предварително загрята фурна 10-15 минути при температура 220 С.

Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.