Пиле с ананас

сряда, 27 август 2008 г.

Продукти:
400 г обезкостени пилешки гърди (бонфиле)
2 с.л. соев сос
2 с.л. бяло вино
¼ ч.л. сол
1 глава лук
2 скилидки чесън
4-5 с.л. олио

за соса:
3 с.л. кокосови стърготини
200 г ананас от компот (нарязан на парченца)
сок от ½ лимон (2-3 с.л.)
настърганата кора на ½ лимон
½ ч.л. захар
2 с.л. соев сос
¼ ч.л. смлян джинджифил
¼ ч.л. сол
2 с.л. заквасена сметана
1 ч.л. нишесте

Начин на приготвяне:
1. Месото се нарязва на дребни кубчета и се залива със соевия сос, виното и солта. Разбърква се и се оставя да отлежи 30 минути.
2. Кокосовите стърготини се заливат с 1 к.ч. вряла вода и се оставят да отлежат така 10 минути, след което течността се прецежда и запазва, а стърготините се изхвърлят. В купа се поставят всички съставки, предвидени за соса, включително нарязания ананас и прецедената кокосова течност.
3. Лукът и чесънът се нарязват надребно. В уок или дълбок тиган се налива олиото и се оставя да запуши, тогава се изсипва месото и се зазпържва 3-4 минути на силен огън, като непрекъснато се разбърква. Изважда се и в същата мазнина се запържват за минута лукът и чесънът, след това месото се връща, разбърква се и се залива с кокосовата смес. Ястието се задушава минута и се сервира върху сварен ориз.

Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.