Пилешко вретено от Банско

сряда, 27 август 2008 г.

Продукти:
2 пилешки гърди (400 г)
½ ч.л. сол
3 щипки черен пипер
1 кисела краставичка
шепа стерилизирани гъби
50 г кашкавал
1 к.ч. консервиран грах
½ ч.ч. олио

Начин на приготвяне:
1. Гърдите се начукват и изтъняват, след което се овкусяват със солта и черния пипер.
2. Краставичката и гъбите се нарязват на жулиени, а кашкавалът- на кубчета.
3. Върху всяко парче месо се редят ивички краставичка, гъби, кашкавал и грах. Завиват се на руло, като краищата се заострят, така че да им се придаде форма на вретено. Рулата се намазват овилно с олиото и се пекат 20 минути на сгорещена скара, като се обръщат 4 пъти.

Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.