Родопско вдъхновение

сряда, 27 август 2008 г.

Продукти:
4 пилешки пържоли от бутчета
5 с.л. олио
сок от 1 лимон
1 глава лук
250 г пресни гъби
1 в.ч. бяло вино
4 домата (или ½ буркан стерилизирани домати)
1 ч.л. чубрица
2 скилидки чесън
½ ч.л. сол
2 стръка магданоз

Начин на приготвяне:
1. Пилешките пържоли се начукват с дървено чукче, след което се намазват с 1 с.л. олио, поливат се с лимоновия сок и се посоляват.
2. Нарязаният наситно лук се запържва в по-дълбок тиган около минута. След това се прибавят нарязаните наадребно гъби и се пържат 2 минути на силен огън. Сместа се разрежда с бялото вино и се вари, докато то се изпари. Прибавят се нарязаните наситно домати, чубрицата, счуканите скилидки чесън и солта. Сосът се вари на тих огън под капак 10 минути.
3. Пилешките пържоли се пекат на скара- по 10 минути от всяка страна. След това се поставят в тигана със соса и всичко се вари около минута.
4. Пържолите се сервират полети със соса. По желание се поръсват с нарязания наситно магданоз.

Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев




Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.