Пилешки бутчета с медено-чеснов сос

сряда, 27 август 2008 г.

Продукти:
4 пилешки бутчета
1 в.ч. бяло вино
½ ч.л. сол

за медено-чесновия сос:
1 глава чесън
30 г краве масло1 с.л. брашно
1 в.ч. бяло вино
250 г кетчуп
2 с.л. мед
1 ч.л. сос „Уорчестър”
1 с.л. лимонов сок
4 щипки черен пипер
½ ч.л. сол

Начин на приготвяне:
1. С нов се правят няколко разреза по пилешките бутчета, за да може виното по-добре да проникне в тях. Посоляват се и се оставят да се мариноват 1 час във виното.
2. Приготвя се медено-чесновия сос, като чесънът се нарязва наедро и се запържва 20 секунди в маслото. Поръсва се брашното и след около минута се налива виното. След като се изпари, се прибавят и останалите продукти за соса и се задушава още 3 минути.
3. Маринованите бутчета се пекат на скара с дървени въглища. Изпечените бутчета се подреждат в плато и се заливат със соса, след което се сервират.

Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.