Пай с тиква

петък, 29 август 2008 г.

Проукти:

за тестото:
300 г брашно
200 г маргарин
1 щипка сол

за пълнежа:
500 г тиква
1 с.л. брашно
6 с.л. захар
1 ч.л. канела
1 щипка индийско орехче
1 щипка джинджифил
1 ч.л. сол
2 яйца
1 ч.ч. прясно мляко

Начин на приготвяне:
1. Брашното се поставя на плота за месене. Всредата се оформя кладенче, в което се поставя маргаринът, нарязан на дребни парчета. Замесва се тесто. Когато стане на малки топчета, се прибавят и 3 с.л. подсолена вода. Трябва да се меси бързо и за кратко време. След като поеме водата, готовото тесто се оставя да почине 30 минути в хладилник.
2. Тиквата се обелва, нарязва се на кубчета и се сварява. Намачква се като за пюре. Пълнежът се приготвя, като към изстиналата тиква се прибавят брашното и подправките. Размесват се добре и към тях се прибавят предварително разбитите яйца и мляко.
3. Тестото се разточва на кора с дебелина 5 мм, докато се получи кръг, по-голям от диаметъра на тавата за печене (тестото трябва да покрие не само дъното, а и стените й).
4. Върху тестото се разпределя пълнежът. Десертът се пече 15 минути в силно загрята фурна до температура 220 С, като тавата се поставя в долната част на фурната, но не на дъното й. После се премества по средата, а температурата се намалява на 170 С. Печенето продължава още 30-40 минути, докато пълнежът се втвърди.


Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.