Крем с череши

петък, 29 август 2008 г.

Продукти:
250 г брашно
160 г захар
5 яйца
1 пакетче ванилия
1 ч.ч. прясно мляко
200 мл сметана
1 с.л. плодова ракия
1 с.л. ликьор от вишни
1 щипка сол
½ кг череши
30 г краве масло
цветна захар за украса

Начин на приготвяне:
1. Брашното се размесва със захарта, яйцата и ванилията. Разбърква се с миксер и постепенно се налива прясното мляко. Прибавят се сметаната, плодовата ракия и ликьорът. Разбива се и се добавя солта.
2. Черешите се почистват от костилките и цели се разпределят в намазаните с маслото форми за крем. В тях се изсипва кремът.
3. Десертът се пече около 35 минути в предварително загрята фурна до температура 180 С, докато се получи кафява коричка. Изважда се и се украсява с цветната захар.

Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.