Палачинки с ябълки

петък, 29 август 2008 г.

Продукти:
4 ябълки
6 с.л. захар
шепа стафиди
1 щипка канела
сироп от вишни (череши, малини)

за тестото:
1 яйце
1 ч.ч. прясно мляко
6 с.л. брашно
20 г краве масло (разтопено)
1 ч.л. захар
2-3 с.л. олио за пържене

Начин на приготвяне:
1. Предварително обелените и нарязани на малки парчета ябълки се варят 10 минути в 1 к.ч. вода заедно с 4 с.л. от захарта, със стафидите и канелата.
2. В подходяща купа се приготвя тестото за палачинките, като посочените продукти се смесват и се разбиват с миксер. С черпак се гребва от сместа и се изсипва в тиган с нагорещено олио. Когато по горната част на палачинката се образуват шупли и течната маса се втвърди, се обръща. По този начин се изпържват всички палачинки.
3. Получените палачинки се подреждат една върху друга в тава за печене. Заливат се с ябълковата смес, поръсват се с останалата захар и се оставят в силно загрята фурна, докато захарта леко се карамелизира. Десертът се изважда и се реже на триъгълни парчета.
4. Сервира се, като във всяка чиния се сипва от сиропа и върху него се поставя парче от готовия десерт.

Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.