Млечно-зеленчукова супа в микроволнова фурна

четвъртък, 21 август 2008 г.

Продукти:
1 морков
1 среден по големина картоф
1 резен целина
1 стрък пресен лук
1 кубче пилешки бульон
50 г краве маслко
100 г замразен грах
2 ч.ч. прясно мляко
50 г настърган кашкавал
¼ ч.л. сол
2 стръка магданоз

Начин на приготвяне:
1. Морковът и картофът се нарязват на кубчета, а лукът- наситно. След това се поставят в подходящ съд, сипва се чаша вода и се прибавят кубчето бульон и маслото. Зеленчуците се варят в микроволновата фурна на пълна мощност около 8 минути.
2. Съдът се изважда от микроволновата фурна и към супата се прибавят замразеният грах, прясното мляко и кашкавалът. След това супата се връща отново в микроволновата фурна и се вари още 4 минути на пълна мощност.
3. Супата се разбърква, посолява се и се сервира. Поръсва се с нарязания наситно магданоз.

Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев



Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.