Продукти:
1 глава лук
20 г краве масло
1 кг моркови
1 л зеленчуков бульон
1 ч.л. мащерка
1 ч.ч. консервирана царевица
4 с.л. сметана
Начин на приготвяне:
1. Лукът се реже надребно и се запържва около минута в тенджера с нагорещено масло. Към него се прибавят нарязаните на кубчета моркови и огънят се намалява. Зеленчуците се задушават 5 минути под капак.
2. Долива се зеленчуковият бульон и след като кипне, се оставя на тих огън 15-20 минути.
3. Подправя се с мащерка и се вари още няколко минути. Сваля се от огъня и се пасира (ако е необходимо, в супата се долива топла вода, за да се сгъсти). Прибавя се царевицата и супата отново се кипва.
4. Всяка порция се гарнира с лъжица сметана.
Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев
0 коментара:
Публикуване на коментар