Бисквитки с ябълки и мюсли

вторник, 5 август 2008 г.

Продукти:
2 леко кисели ябълки
220 гр.брашно
1 ч.л.бакпулвер
100 гр.масло
120 гр.кафява захар
1 щипка сол
1/2 ч.л.канела
75 гр.неподсладени мюсли
1 яйце
1 ванилия
1 с.л.захаросани портокалови или лимонени кори
4-5 с.л.прясно мляко

Начин на приготвяне:
Ябълките се нарязват на малки кубчета без да се белят. Брашното, канелата, ванилията и бакпулвера се пресяват и се слагат в купа. Студеното масло се нарязва на парченца и се добавя. Всичко се стрива внимателно с пръсти за да се получат трохи.

Захарта, солта, цитрусовите кори, ябълковите кубчета и мюслите се смесват в друга купа, добавят се към маслените трохи и се месят. Сипват се яйцето и достатъчно мляко, за да се смесят добре всички продукти.

Тавата се застила с хартия за печене. С чаена лъжичка се сипват купчинки от тестото на разстояние около 3 см. една от друга. Бисквитите се пекат в предварително загрята на 170* фурна.



Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.