Продукти:
150гр канелени бисквити ( може и други ароматни бисквити)
60гр масло
750гр Маскарпоне
150гр пудра захар
1 пак. ванилия
3 яйца
1 кутия концентрирано подсладено мляко
Начин на приготвяне:
Бисквитите се смилат, смесват се с маслото до хомогенна смес. Намаслява се закопчаваща се кръгла форма за печене, бисквитеното тесто се разтила на дъното и. Оставя се на хладно за 30 минути.
Загрява се фурната до 180С. В голяма купа се разбива маскарпонето с пудрата захар, добавят се ванилията и яйцата (едно по едно). Сместа се сипва във формата с бисквитеното тесто и се пече 50 минути до 1 час. Оставя се да изтине на стайна температура, след това се оставя да престои 12 часа на студено място.
За карамеловият сос:
Кутията с концентрираното мляко се поставя в тенджера, залива се вода, оставя се леко да ври за 2 часа. Ако трябва се долива вода. Преди да се отвори кутията, се чака 30 минути да изтине.
Сладкишът се вади от формата преди сервиране.
Мексикански сладкиш с карамелов сос
вторник, 5 август 2008 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар