Продукти:
1 с л зехтин
1 малка глава кромид лук
1-2 моркова
1 скилидка чесън
1 люта червена чушка (по желание)
1/2 ч л кимион на зърна
300 г кускус
500 мл бульон или вода
1 ч л сол
магданоз
Начин на приготвяне:
. Чесънът се пресова, лукът се наситнява, а морковите се нарязват на дребни кубчета.
. Зеленчуците се запърват в сгорещена мазнина на среден огън за 3-5 минути.
. Прибавя се кимионът и се запържа 1 минута.
. Добавя се кускусът и се запържва 2 минути.
. Влива се водата и се посолява.
. Кипва се и се похлупва с капак.
. Огънят се намалява и се вари 15-20 минути или докато се изпари течноста.
. Преди сервиране се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Кускус по израилски
понеделник, 4 август 2008 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар