Скариди, завити в бекон

вторник, 5 август 2008 г.

Продукти:
2,5 каф. ч. зехтин
2 с.л. винен оцет
2 глави чесън, счукани (аз не сложих, защото у нас не сме любители на чесъна)
2 с.л. риган, нарязан (аз сложих 1 с.л. сух риган)
24 големи скариди, обелени и почистени от опашките
8 парчета шарен бекон

Начин на приготвяне:
Смесваме зехтина, оцета, чесъна и ригана в дълбок съд. Разбиваме леко и пускаме вътре скаридите. Затваряме съда и оставяме в хладилника поне за час или за една нощ. Изваждаме и изцеждаме скаридите.

Загряваме грила. Нарязваме всяко парче бекон на 3. Увиваме всяка скарида с бекон, като го закрепваме с клечка за зъби.

Поставяме скаридите на грила и ги печем около 5 минути, като ги обръщаме от време на време, докато беконът стане хрупкав.


Автор: sladka hapka
Източник: gotvetesmen



Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.