Продукти:
1 пиле
6 с.л. олио
1 глава лук
1 зелена чушка
3 скилидки чесън
3 домата
1 в.ч. бяло вино
2 ч.ч. ориз
4-5 зърна смлян черен пипер
5 стръка магданоз
сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Пилето се почиства и измива. Подсушава се на порционни парчета и се посолява. В тенджера се сипва олиото и когато се сгорещи, се запържват парчетата филе, докато добият златист цвят. Изваждат се и се поставят върху салфетки, за да се отцедят от мазнината.
2. В същата мазнина се запържва около минута предварително нарязаният надребно лук. Прибавят се нарязаната на квадратчета чушка и счуканият чесън, разбърква се и се пържи още 1 минута.
3. Доматите се белят и нарязват на дребни кубчета, след което се прибавят в тенджерата. Сипват се бялото вино и пилешкото месо, посолява се и се задушава 10 минути, докато течността се изпари.
4. В тава за печене се поставя предварително почистеният ориз, а върху него се излива сместа с пилето. В използваната тенджера се кипват 3 ½ ч.ч. вода, след което се изливат в тавата. Ястието се поръсва с черния пипер и нарязаният наситно магданоз и се пече във фурна при температура 180 С, докато оризът попие водата.
Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев
Пиле с ориз по мексикански
сряда, 27 август 2008 г.
Публикувано от klonka в 15:10
Етикети: пилешко месо
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар