Пиле „Провансал”

сряда, 27 август 2008 г.

Продукти:
4 пилешки гърди
1 ч.ч. брашно
6 с.л. олио
30 г краве масло
2 скилидки чесън
½ в.ч. бяло вино
2 домата
1 шепа черни маслини (без костилки)
3 филета от аншоа
сол и черен пипер на вкус
1 ч.л. босилек

Начин на приготвяне:
1. Гърдите се посоляват с черен пипер. Овалват се в брашно и се пържат в сгорещеното олио 7-8 минути. Когато се готви, се изваждат и поставят върху салфетка, за да се отцеди мазнината.
2. Маслото се поставя в дълбок тиган и в него се запържват за 10 секунди нарязаните наситно скилидки чесън. Дегласира се с бялото вино и се оставя на огъня, докато течността се изпари.
3. Доматите се обелват, почистват се от семето и се режат на дребни парчета. Към тях се добавят нарязаните наситно маслини и аншоя. След това всичко се сипва в тигана при запържения чесън. Когато сместа заври, се прибавят пилешките гърди и се задушава 5 минути на тих огън. Подправят се със сол и черен пипер на вкус. Накрая се добавя и босилекът.

Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.