Пиле в сос „Ескабече”

вторник, 26 август 2008 г.

Продукти:
1 пиле (1 кг)
1 ч.л. сол
1 връзка корени за супа

за соса „Ескабече”:
1 ч.ч. олио
1 глава лук
2 моркова
2 стръка целина
1 ч.ч. винен оцет
1 ч.л. захар
2 дафинови листа
5-6 зърна черен пипер
1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:
1. Пилето се сварява в подсолена вода заедно с ароматните корени за супа, след което се изважда, оставя се да изстине и се почиства от кожата и костите. Месото се нарязва на дребни парчета или се накъсва.
2. Приготвя се сосът „Ескабече”, като за целта в загрятото олио се запържват нарязаните лук- на шайби, моркови- на тънки шайби, и целината- наситно. След около 3 минути се заливат с оцета и 1 ч.ч. от прецедения бульон, в който е варено пилето. Прибавят се подправките и се вари 15 минути.
3. Горещият сос се оттегля от огъня и в него се поставя пилешкото месо. Ястието се сервира напълно изстинало.

Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.