Продукти:
1 пиле (1 кг)
1 ч.л. сол
1 връзка корени за супа
за соса „Ескабече”:
1 ч.ч. олио
1 глава лук
2 моркова
2 стръка целина
1 ч.ч. винен оцет
1 ч.л. захар
2 дафинови листа
5-6 зърна черен пипер
1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
1. Пилето се сварява в подсолена вода заедно с ароматните корени за супа, след което се изважда, оставя се да изстине и се почиства от кожата и костите. Месото се нарязва на дребни парчета или се накъсва.
2. Приготвя се сосът „Ескабече”, като за целта в загрятото олио се запържват нарязаните лук- на шайби, моркови- на тънки шайби, и целината- наситно. След около 3 минути се заливат с оцета и 1 ч.ч. от прецедения бульон, в който е варено пилето. Прибавят се подправките и се вари 15 минути.
3. Горещият сос се оттегля от огъня и в него се поставя пилешкото месо. Ястието се сервира напълно изстинало.
Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев
0 коментара:
Публикуване на коментар