Стек „Жирарди”

вторник, 26 август 2008 г.

Продукти:
1 кг говеждо бонфиле
4 с.л. олио
100 г бекон
200 г пресни печурки
½ глава лук
1 ч.л. каперси
1 с.л. горчица
1 с.л. брашно
½ ч.ч. телешки бульон
парче лимонова кора
черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне:
1. Филето се почиства от ципите и сухожилията. Нарязва се напречно под диагонал на парчета с дебелина три пръста, начуква се леко и се поръсва със сол и черен пипер.
2. Стековете се запържват с олиото в тефлонов тиган на умерен огън по около 5 минути от всяка страна.
3. В същата мазнина се поставя нарязаният на дребни кубчета бекон, запържва се 1 минута и към него се прибавят печурките, нарязани на филии. След 1 минута се прибавят настърганият на едро ренде лук, каперсите и горчицата. Разбърква се, поръсва се с брашното, налива се бульонът и се прибавя настърганата на ситно ренде лимонова кора. Сосът се вари няколко минути, след което се добавят филетата. Накрая се поръсва с черен пипер и сол, ако е необходимо. След минута ястието се оттегля от огъня.

Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.