Палачинки от тиквички

вторник, 19 август 2008 г.

Продукти:
2 яйца
6 с.л. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 глава лук
4 тиквички (600-800г)
4 стръка копър
½ ч.л. сол
5-6 с.л. олио за пържене

за пълнежа:
3-4 печени чушки
200 г сирене

Начин на приготвяне:
1. В купа се разбиват яйцата с брашното и бакпулвера. Прибавят се настърганите на ренде лук и тиквички и ситно нарязаният копър. Посолява се и се разбърква. Полученото тесто трябва да е по-гъсто от това за обикновените палачинки. В случай, че стане прекалено гъсто, може да се разреди с малко вода.
2. Олиото се сгорещява в тефлонов тиган. Всяка палачинка се приготвя, като в тигана се сипват 3 с.л. от тестото на три места и с помощта на шпакла сместа се разпределя равномерно по цялото му дъно. Палачинките се пържат по около 4 минути от всяка страна.
3. В палачинките се поставя смес от нарязаните на ивички чушки и натрошеното сирене. Завиват се и се сервират.

Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев




Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.