Пикантна разядка с рулца от раци

сряда, 20 август 2008 г.

Продукти:
1 домат
16 рулца от раци (250 г)
1 малка глава лук
2 пакетчета сирене „Крема” (250 г)
2 с.л. лимонов сок
2 с.л. доматено пюре
1 ч.л. настъргана лимонова кора
лют сос (чили) на вкус
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1. Доматът се потапя в кипяща вода за 30 секунди, изважда се и се поставя в купа със студена вода. Обелва се, разрязва се на две и се почиства от семената.
2. Рулцата от раци се нарязват наситно и се поставят в купа. Лукът се почиства и настъргва на ситни ренде. Поставят се останалите продукти (без домата) и се разбъркват. Ако получената смес е много гъста, може да се прибави малко вода. Сместа трябва да прилича по гъстота на руска салата.
3. Получената разядка се слага в купа за сервиране и отгоре се поставя нарязаният на дребни кубчета домат. По желание се поръсва с нарязани наситно пера зелен лук.

Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев



Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.