Пица с пиле и барбекю сос

четвъртък, 14 август 2008 г.

Продукти:
(за 4 порции)

2 с. л. зехтин
2 големи половинки пилешки гърди (обезкостени)
1/2 ч. ч. барбекю сос
200 гр. пушено сирене (едро настъргано)
1 готов блат за пица (около 500 гр.)
3/4 ч. ч. червен лук (нарязан на тънки филийки)
1 зелен лук (нарязан)

Начин на приготвяне:
1) Загрейте фурната до 230 С и сложете в нея голяма тава да се нагрява 30 мин.
2) Загрейте зехтина на умерено-висока температура. Подправете пилешките гърди със сол и ичерен пипер на вкус и ги запържете в зехтина докато се сготвят и отвътре, около 5 мин. на страна.
3) Извадете пилето в купа и го оставете да изстива 5 мин. След това го нарежете на парченца с големина 1 см. Полейте пилето с половината от соса и разбъркайте.
4) Разпръснете половината от сиренето върху блата. Подредете пилешките късчета отгоре през равни интервали. Изсипете останалия сос от купата с пилето отгоре. Поръсете с червения лук и с останалата 1/2 ч. ч. от соса. Поръсете с останалото сирене и зеления лук.
5) Сложете пицата в нагорещената тава. Печете докато блатът стане хрупкави сиренето се разтопи, около 14 мин. Оставете пицата да изстине 5 мин. и сервирайте.



Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.