Жълт ориз

четвъртък, 14 август 2008 г.

Продукти:
1 препълнена ч. ч. суров ориз
1 л. вряща вода
2 с. л. захар
1 пръчица канела
1 ч. л. сол
2 с. л. смляна куркума
1/2 ч. ч. стафиди
1 с. л. масло или маргарин

Начин на приготвяне:
1) Измийте ориза. Сложете всички съставки, с изключение на стафидите, маслото и захарта, във врящата вода. Постепенно прибавете и ориза и варете 20 мин. на силен огън.
2) Прецедете водата и задушете ориза със стафидите и канелата на водна баня за 1 ч. Извадете пръчицата канела и смесете ориза с маслото и захарта.



Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.