Продукти:
1 маруля
3 филии хляб
4 с.л. настъргано сирене „Пармезан”
1 с.л. олио за намазване
за соса „Цезар”:
1 филе от аншоа
10 с.л. зехтин
2 с.л. лимонов сок
1 ч.л. сос „Уорчестър”
1 ч.л. горчица
1 скилидка чесън
сол и черен пипер на вкус
за диетичния сос „Цезар”:
½ ч.ч. обезмаслено кисело мляко
3 с.л. извара
3 ч.л. ябълков оцет
1 ч.л. сос „Уорчестър (или соев сос)
1 сикилдка чесън
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Марулята се измива и старателно се подсушава. Накъсва се на едри парчета и се поставя в салатиера.
2. Приготвят се кротони, като хлябът се нарязва на дребни кубчета, които се подреждат в намазнена с малко олио тава и се пекат в загрята фурна 10-15 минути, като периодично се обръщат. След като добият златист цят, кротоните се изваждат и се оставят да изстинат.
3. Яйцето се вари 1-2 минути, обелва се и се поставя в съд за пасиране. Добавят се и останалите съставки, предвидени за сос „Цезар”. Пасират се добре.
4. В салатиерата с маруля се прибавят кротоните. Непосредствено преди да се консумира, салатата се подправя със сос „Цезар” и се поръсва със сирене „Пармезан”.
5. Диетичният и обикновеният сос „Цезар” се приготвят по един и същ начин.
Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев
0 коментара:
Публикуване на коментар