Продукти:
За блатовете:
Пригответе любимите си блатове(не много дебели), или вземете готови.
За пълнежа с крем сирене:
1 опаковка крем-сирене Филаделфия
2 чаши пудра захар
4 ч.л. лимонов сок
1 чаша (разбита в последствие) сладкарска сметана
За топинга:
1/2 чаша брашно
1/2 чаша пудра захар
1/4 чаша студено масло
1/2 ч.л. ванилия
Начин на приготвяне:
Пригответе си блатовете. В купа, смесете крем-сиренето и 2 чаши пудра захар. Разбийте с миксер докато получите гладък крем. Добавете лимоновия сок. Добавете разбитата сметана внимателно и оставете настрани.
Отделно, в купа смесете брашното и пудрата захар. Добавете маслото и ванилията. Започнете да режете с нож, за да образува трохи, големи колкото грах. Оставете в хладилник.
Когато всичко е готово, блатовете са студени, започнете сглабянето. Трябва да имате два еднакви блата. Оставете около половин чаша от лимоновия пълнеж. Сложете един блат, намажете с крема, сложете втория блат отгоре. Намажете страните и горната част с половината чаша крем, която оставихме настрана. Отгоре "залепете" от трохите които направихме по-рано и оставихме в хладилника. Дръжте в хладилника поне 3 чаша преди да сервирате.
Отгоре може да поръсите с пудра захар когато сервирате.
Лимонова торта с крем-сирене
петък, 8 август 2008 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар