Вегетариански шишчета

четвъртък, 21 август 2008 г.

Продукти:
3-4 чушки
2-3 домата
2 тиквички
6-8 малки главички лук
10-15 печурки (без пънчетата)

за маринатата:
4 с.л. зехтин
1 с.л. лимонов сок
1 ч.л. риган
1 ч.л. босилек
½ ч.л. чесън на прах
1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:
1. Продуктите за маринатата се разбиват с тел до получаване на хомогенна смес.
2. Чушките се режат на квадратчета, а доматите и тиквичките- на кубчета. Лукът и гъбите се почистват, след което всички зеленчуци се поливат с маринатата и се оставят да отлежат 10 минути.
3. Маринованите зеленчуци се нанизват на дървени шишчета, като се редуват по избор.
4. От алуминиевото фолио се изрязват правоъгълни парчета с дължината на шишчетата и се намазват с малко зехтин. Във всеки лист фолио се подреждат по две шишчета и се завиват плътно
5. Шишчетата се пекат на скара около 15 минути, като се обръщат от всяка страна. Сервират се, като алуминиевият лист се отвори частично, за да се виждат добре.

Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев



Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.