ПРОДУКТИ:
500 г вода
250 г брашно
1кафена чашка олио
7 яйца
За сиропа:
3 ч.ч.захар
2 ч.ч.
1 ванилия
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Приготвя се варено тесто: водата се слага да заври заедно с олиото. След това се прибавя пресятото брашно и се бърка интензивно на огъня с дървена лъжица, докато тестото се изглади и започне да се отделя от съда.Оставя се да поизстине, колкото да не е горещо на пипане. Слага се първото яйце и се бърка докато се поеме от сместта напълно, след това се слага второто и т.н. докато сместта поеме всичките седем яйца. Шприцва се направо в олиото за пържене. Пържат се в много олио. Формата и големината на толумбичките е по желание. При липса на шприц,с местта може да се слага със супена лъжица. В този случай стават с формата на топчета. След като се изпържат и поизстинат,т олумбичките се сиропират със сироп, приготвен от 3ч.ч.захар+2ч.ч.вода. Да не се оставя да се сгъстява много. Прибавя му се ванилиятя и докато е горещ се сиропират толумбичките.
Толумбички
четвъртък, 14 август 2008 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар