ПРОДУКТИ:
2 до 4 патладжана (около 900 гр)
сол
2-3 с.л. зехтин
8 стръкчета прясна мащерка
лимонови резенчета или винигрет по избор за сервиране
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Разрежете патладжаните на две по дължина (без да ги белите). С нож направете дълбоки кръстовидни нарези (откъм отрязаната страна). Леко разтворете нарезите и поръсете със сол (около 1 - 1 1 /2 ч.л. ). Оставете да престоят около 30 минути за да се оттече горчивия сок.
Загрейте фурната до 220 градуса и постелете тавичка с хартия за печене. Добре отцедете патладжаните от отделения сок (може и леко да измиете с течаща вода). След това подсушете добре с домакинска хартия или кърпа. Поръсете или намажете със зехтин и поставете с отрязаната страна надолу в тавичката като под всяка половинка поставите по 1-2 стръкчета мащерка. Изпечете за около 1 час. След като извадите от фурната оставете за 15-на минути да изстинат.
Сервирайте с лимонови резенчета или винегрет по избор. Ако ще използвате в друга рецепта с лъжица извадете изпечения патладжан от кората.
Патладжан на фурна
четвъртък, 14 август 2008 г.
Публикувано от klonka в 18:08
Етикети: гарнитури, лятно меню
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар