Продукти:
за рибния бульон:
1 морков
½ глава лук
2 скилидки чесън
½ ч.л. джинджифил
1 ч.л. сол
за топчетата:
3 кефала (1 кг филе от бяла риба)
1 глава лук
1 яйце
1 ч.л. соев сос
1 к.ч. нишесте
½ ч.л. сол
за супата:
2-3 с.л. олио
2 шепи спанак
¼ ч.л. сусамово олио
3-4 пера пресен лук
Начин на приготвяне:
1. Кефалът се почиства от люспите, кожата и костите. Филетата се поставят в купа.
2. Костите и кожата на рибата, както и предвидените за бульона зеленчуци и подправки се заливат с 2 л студена вода. След като водата кипне, се варят на умерен огън 30 минути. Бульонът се прецежда и запазва, а зеленчуците и костите се изхвърлят.
3. В кухнненски робот се поставят рибните филета, нарязаната наедро глава лук и останалите съставки за топчетата, след което сместа се смила. Ако липсва кухненски робот, месото се обработва с месомелачка и се омесва с останалите съставки.
4. Прецеденият бульон се кипва с олиото. На ръка се оформят топчета, които се пускат в него. След това се прибавя почистеният и нарязан наедро спанак. Супата се вари 5-6 мминути и се подправя със сусамовото олио. Преди сервиране се поръсва с нарязаните надребно пера пресен лук.
Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев
0 коментара:
Публикуване на коментар