Супа „Минестроне”

четвъртък, 21 август 2008 г.

Продукти:
1 к.ч. зрял фасул
2 л телешки бульон
3 с.л. зехтин
1 глава лук
1 стрък чесън
50 г бекон
4 домата
½ в.ч. червено вино
2 моркова
2 картофа
2 тиквички
1 ч.ч. замразен грах
1 ч.ч. дребни макарони
50 г кашкавал

Начин на приготвяне:
1. Фасулът се накисва в студена вода и се оставя да набъбне за една нощ. На другия ден водата се изхвърля и се слага да се вари в нова вода. 30 мминути след като заври, водата отново се изхвърля и се налива телешкия бульон.
2. В загретия зехтин се запържва около минута ситно нарязаният лук. Прибавят се нарязаните наситно чесън и бекон. Запържват се няколко минути и се сипват обелените и нарязани наситно домати. Налива се виното и се оставя да кипне. Сместа се сипва в тенджерата с фасула, като се прибавят и нарязаните на колелца моркови. Вари се 40-50 минути, докато фасулът се свари. Добавят ссе обелените и нарязани на кубчета картофи, тиквички и грахът. След около 15 минути се прибавят макароните и варенето продължава, докато те се сварят. Ако е необходимо, се долива гореща вода.
3. Супата се сервира поръсена с настъргания кашкавал.

Източник: 160 избрани рецепти на Иван Звездев



Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.