Печени круши в тесто

петък, 15 август 2008 г.

Продукти
(за 6 порции):

3 узрели круши
1/3 ч. ч. стафиди
12 с. л. кленов сироп
2 с. л. масло
канела
маслено тесто

Начин на приготвяне:
1) Измийте крушите и ги разрежете на 2 по дължина. Издълбайте семките.
2) Поставете крушите в 6 предварително намазани с олио гювечета. Напълнете дупките в центъра на крушите със стафиди.
3) Разтеглете 1/6 от тестото на въже с ръце. Увийте въжето в кръг около крушата, като оставите центъра отворен. В центъра изсипете 2 с. л. кленов сироп, сложете 1/6 от маслото и поръсете с канела. Повторете процедурата и с останалите круши.
4) Печете при 180 С 20-25 мин., докато тестото леко покафенее.
5) Сервирайте топли с бита сметана.



Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.