Руладе (Roulade)

петък, 25 юли 2008 г.

Продукти:
8 жълтъка
4 белтъка
100 гр. захар
80 гр. брашно
20 гр. пшеничено нишесте
1 ч.л настъргана лимонена кора
щипка сол

3а пълнежа:

250гр. течна сметана
250гр. фина неовкусена извара
250гр. сладко - в случая е от касис, но става с всякакво
пудра захар - ако има нужда, според вкуса

Начин на приготвяне:
Разбиват се жълтъците с лъжица от захарта, щипката сол и лимонената кора. Белтъците се разбиват на сняг с останалата захар. Към тях постепенно се прибавят жълтъците. Към получената смес се прибавят леко и постепенно пресятото брашно с нишестето. Полученото тесто се изсипва в тава (размери приблизително 40х30см ) застлана с готварска хартия. Пече се на средна скара в предварително загрята фурна 230°C-240°C около 8-10мин. като още на 6-тата минута се проверява.. Когато е готово се обръща върху влажна кърпа, хартията се маха, леко се навива с помощта на кърпата и стои така докато се охлади. След това внимателно се разгъва, маже се с пълнежа и се завива обратно. Пълнежът се приготвя като се разбърква изварата със сладкото, сметаната се разбива на сняг и постепенно се смесват. Получената смес се нанася върху развитото руло като се оставят по около 2см от двете страни ненамазани, за да не избяга сместа навън при завиването. Рулото може да се украси с марципан или фондан, или просто да се поръси с пудра захар.



Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.