Крем-супа от тиквички

четвъртък, 17 юли 2008 г.

Продукти:
2 малки тиквички
2 картофа
2 моркова
глава лук
60 гр масло
сол, черен пипер на вкус
по желание сметана, магданоз, кротони

Приготвяне:
Измийте, почистете и нарежете зеленчуците. Поставете в тенджера с около 1.5 л вода и кипнете. Оставете да ври на слаб огън около 20 минути. Свалете от котлона и пасирайте (с миксер е по-удобно). Добавете маслото и върнете на котлона за още 10-тина минути. Подправете на вкус. Супата е готова!
При поднасянето можете да гарнирате със сметана, магданоз и / или кротони.




Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.