ПРОДУКТИ:
4 филета от бяла риба (дебели около 2 см)
сол и черен пипер
3 с.л. зехтин
3 средни скилидки чесън, нарязани на ситно
800 гр. домати от консерва, обелени и нарязани на дребно
2 филета аншоа, нарязани на ситно
1/2 ч.ч. черни маслини, нарязани на две по дължина
3 с.л. нарязан на ситно босилек
1 с.л. каперси от консерва, нарязани на ситно
1/3 ч.л. лют или сладък едро смлян червен пипер
1 с.л. нарязана на дребно мента
2 с.л. червен винен оцет
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Включете фурната на 180 градуса. Подправете филетата със сол и черен пипер и ги ги оставете да престоят докато приготвите соса.
1. Загрейте 2 с.л. зехтин в тиган, който може да се използва във фурна. Добавете чесъна и гответе като рабърквате докато омекне, но без да става златист за около минута. Добавете доматите - със сока им, аншоата и маслините, 2 с.л. от босилека, каперсите и червения пипер.
2. Оставете соса да заври, намалете и варете докато соса се посгъсти - около 10-на минути.
3. Поставете филета в тигана, отгоре покрийте със соса. Отгоре поръсете с останалата 1 с.л.зехтин. ПОкрийте тигана с капак или алуминиево фолио и поставете да се задушава във фурната за около 15 минути. Поднесете поръсено останалия босилек и мента.
Задушена риба с домати и маслини
петък, 18 юли 2008 г.
Публикувано от klonka в 10:14
Етикети: илюстрирани рецепти, риба
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар