Картофена кремсупа

петък, 18 юли 2008 г.

ПРОДУКТИ:
4 средни картофа (около 800-900 гр), обелени и нарязани на кубчета
1 голяма глава лук, нарязана на ситно
3 скилидки чесън
1 дафинов лист, по желяние
2 с.л. краве масло
4 ч.ч. пилешки или зеленчуков бульон по желание
1 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. течна сметана
сол и прясно смлян бял или черен пипер на вкус
ситно нарязан пресен магданоз по желание
крутони

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Загрейте маслото в тенджерата на среден огън. Добавете нарязания лук и задушавайте като разбърквате докато омекне лука. Добавете чесъна, нарязан на дребно и гответе още 2-3 минути. Добавете нарязаните на кубчета картофи, разбъркайте, залейте с пилешкия или зеленчуков бульон. Добавете дафиновия лист. След като заври, покрийте (не напълно с капак, намалете огъня и варте докато картофите са напълно сварени - около 25 минути.
Отстранете дафиновия лист и с помощта на пасатор или блендер пасирайте. Разредете с млякото и сметаната, предварително затоплени. Може да използвате само мляко. Подправете съл сол и черен пипер на вкус и като рабърквате оставете супата да се затопли до завиране и веднага свалете от огъня.
Поднесете, поръсена със ситно нарязан пресен магданоз и хлебни крутони.




Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.