Спаначени крокети със синьо сирене

понеделник, 28 юли 2008 г.

Продукти:
500 гр. спанак
1 връзка пресен лук
1 връзка магданоз
1 връзка копър
2 скилидки чесън
2-3 щипки индийско орехче
сол на вкус
4 сварени картофа
20 гр. масло
1 яйце
2-3 с.л. галета
100 гр.синьо сирене
За панировката:
брашно
разбито яйце
сусам

Начин на приготвяне:
Спанакът се почиства, измива и се бланшира за кратко в кипяща вода. Отцежда се добре в цедка и се нарязва на ситно. Лукът, магданоза, копъра и чесъна също се нарязват на ситно и се задушават в маслото. Прибавя се спанака и индийското орехче. Всичко се овкусява със сол и се оставя да изстине. Сварените и изстудени картофи се настъргват на ситно ренде и се добавят към спаначната смес заедно с яйцето. Всичко се разбърква много добре като постепенно се изсипва галетата. Ако сместа е рядка се добавя още галета.

От спаначното пюре с ръце се правят топчета. Във всяко топче с пръст се прави дупчица, в която се слага парченце синьо сирене. Оформят се кръгли крокети, които се овалват в брашно, след това се потапят в разбито яйце и накрая в сусамени семена. Пържат се в маслена баня.

*Спанакът не трябва да се бланшира дълго за да не изгуби свежия си зелен цвят.



Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.