Продукти:
600 гр. телешко месо / шол или котлети/
1 глава лук
2-3 моркова
1 портокал
канела
бахар, черен пипер / зърна/, дафинов лист, лют червен пипер. сол
1/3 к. лъжица бял пипер
олио, 1/3 чаша червено вино
Начин на приготвяне:
Телешкото се нарязва на ситно и се вари с дафиновия лист, бахара, 1/4 глава лук. и ч.пипер
След което месото се запържва 2 - 3 минути в мазнина.
Морковите се нарязват на жулиен, а лукът на филийки и заедно с месото се слагат в глинен гювеч със останалите подправки/ канелата и портокала нарязан на шайби/и една част от бульона.
20 минути преди да изключите фурната добавяте и виното.
Пече са на 200 градуса за около 1 час.
Телешко с портокали и канела
сряда, 23 юли 2008 г.
Публикувано от klonka в 9:33
Етикети: телешко месо
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар