Печени пилешки крилца със сусам

сряда, 30 юли 2008 г.

Продукти:
500 гр. пилешки крилца
2 с.л. сусамово семе

за маринатата:
4 с.л. соев сос
1 ч.л. горчица
2 с.л. лимонов сок
1/2 ч.л. чесън на прах
1 с.л. мед

Начин на приготвяне:
Крилцата се поставят в широк съд. Съставките за маринатата се разбиват с телена бъркалка и крилцата се заливат с нея. Престояват поне час, а най-добре 24 часа. Нареждат се върху решетка, под която има тава с малко вода. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 10 минути, след което се изваждат и се поръсват със сусама. Връщат се обратно във фурната и се пекат до готовност /около 20 минути/.



Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.