Пилешки фахитас

сряда, 30 юли 2008 г.

Продукти:
4 пилешки филета нарязани на тънки ивици
120 мл пресен лимонов сок
4 с.л. олио + 2с.л. за запържване
1 с.л. бял оцет
1 ч.л. сол
1 ч.л. пипер
1 ч.л. чесън напрах
1 ч.л. лютив червен пипер
1 ч.л. кайенски пипер
1 зелена чушка, нарязана на ленти
1 глава лук, нарязана на ленти

Начин на приготвяне:
В купа се смесват лимоновия сок, олио, оцет, сол, пипер, чесън на прах, лют червен пипер и кайенски пипер. Бърка се до получаване на хомогенна смес. Прибавят се пилешките гърди,чушката и лука, разбърква се добре.
Оставя се 1 час да се маринова. В широк тиган се слагат 2 с.л. олио и маринованата смес. Готви се около 15 мин, като се разбърква добре да не загори.
Сервира се с топли пшенични тортили, заквасена сметана, сос Гуакамоле и сос Пико де Галло.



Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.