Печена риба с портокали

понеделник, 28 юли 2008 г.

Продукти:
1/2 кг филе бяла риба
2 моркова
100 г гъби
4 стръка зелен лук
2 ч л настъргана кора от портокал
2 ч л пресен риган
или 1/2 ч л сух риган
4 скилидки чесън
1/4 ч л сол
1/4 ч л смлян черен пипер
2 портокала

Начин на приготвяне:
• Морковите се нарязват заедно с гъбите на тънки филийки.
• Чесънът и зеленият лук се нарязват на дребно.
• Рибата се нарязва на 4 порционни парчета.
• Отрязват се 4 правоъгълни парчета алуминиево фолио.
• Във всяка се нареждат 1/4 час от зеленчуците, парче риба.
• Отгоре се полива със зехтин.
• Покрива се с нарязан на филийки портокал.
• Покриват се с друг лист алуминиево фолио и се затварят във вид на плик, но не плътно.
• Пликчетата трябва да са леко издути, за да има място за парата.
• По желание се поставят стръкчета пресен риган.
• Пече се в предварително загрята фурна на 180 С за 30 минути.



Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.