Риба "Орли" в тесто

понеделник, 28 юли 2008 г.

Продукти:
около 1кг. филе от всякаква риба
2 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
брашно
лимонов сок, сол, черен пипер, соев сос
олио за пържене

Начин на приготвяне:
Филето се нарязва на дълги ивици - около показалец, маринова в лимоновия сок и подправките и отлежава за около 1/2ч.
От млякото, яйцата и брашно - около 2 чаши - се прави една степен по-гъсто палачинково тесто.
Филетата се потапят в него и се изпължват до златисто в мазнината.
Поднасят се с гарнитура по желание - картофи, пюре, или само със сух таратор или някакъв млечно-майонезен сос, или само салата.



Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.