Сладкиш с извара и праскови

понеделник, 28 юли 2008 г.

Продукти:
За блата:

5 яйца
5 с.л. вода
10 с.л. захар
10 с.л. брашно

Плънката:
750 гр.извара
3 праскови
3 с.л. захар
2 с.л. заквасена сметана
1/2 саше ванилия

Начин на приготвяне:
Отделяме белтъците от жълтъците. Жълтъците ги разбиваме със захарта + водата и пак разбиваме.Сипваме брашното,отново разбиваме. Оставяме ги настрана. През това време разбиваме белтъците на сняг. Изсипваме ги при жълтиците и внимателно разбъркваме. Правоъгълна тава с размери 31 на 40 намазваме с олио, покриваме с хартия за печене. Печем на 200 градуса до средно зачервяване на блата,проверяваме с дървена клечка готовноста.

Докато се пече блата изварата се претрива през гевгир,ако е фина може и така да се остави. Смиламе 2 праскови през месомелачката направо в купата при изварата. Добавяме и останалите продукти за плънката. Разбъркваме хубаво.

Готовия блат, както е горещ обръщаме върху влажна кърпа, махаме внимателно хартията. Разделяме блата на 4 части. Всеки блат слагаме един върху друг като между тях намазваме от изварената плънката. Готовия сладкиш/тортичка намазваме от всички страни изварената смес, украсяваме с парчета праскова. Оставяме в хладилника за поне 2 часа. Сладкиша става ароматен и доста лек.



Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.