Пилешки воденички със сметанов сос

сряда, 30 юли 2008 г.

Продукти:
около 1 кг. пилешки воденички
1 средна глава лук
300 гр. гъби
4-5 с.л. заквасена сметана
50-60 гр.масло
2 с.л. брашно
2 ч.ч. булъон(може да се използва булъона от варенето на воденичките)
сол
черен пипер
магданоз (по желание)

Начин на приготвяне:
Задушаваме в маслото лука, гъбите и сварените воденички. Задушаваме около 10 минути и след това добавяме булъона. Като заври добавяме размитото със студена вода брашно и като се сгъсти малко добавяме и сметаната. Оставяме да поври около 5 минути. Овкусяваме с черен пипер и сол и пожелание поръсваме с нарязан на ситно мазданоз.



Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.