Рогчета със свинско месо и праз лук

четвъртък, 31 юли 2008 г.

Продукти:
св. месо - около 600-700 гр.
праз лук - 2 стръка
хлебно тесто по избор

подправки:
мащерка
чубрица
розмарин
подправка за св. месо
балканска ръсеница на пикантина
черен пипер
сол
зехтин
Унисос на Маги

Начин на приготвяне:
Замесваме тестото и оставяме да втаса. През това време запържваме месото нарязано на дребни кубчета, овкусено с черен пипер, щипка розмарин, 2-3 с.л. зехтин и 2-3 с.л. Унисос на Маги/или соев сос/. Месото е готово, прибавяме праза нарязан на дребно, объркваме и оставяме няколко минути под капак при намалена температура на котлона. Сваляме съда от котлона, овкусяваме с по щипка мащерка, чубрица, подправка за св.месо, балканска ръсеница и сол.
Втасалото тесто разделяме на 6 топки. Разточваме леко, поставяме плънка, загъваме краищата, за да не изпадне плънката при печене и завиваме на рогче. Нареждаме в намазана с маргарин тава и оставяме отново да втаса.
Загряваме фурната на 180-200С, намазваме рогчетата със зехтин смесен с Балканска ръсеница и печем до готовност. Напръскваме с вода и охлаждаме на решетка увити в кърпа.



Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.