Шоколадова торта "Пиемонт"

сряда, 30 юли 2008 г.

Продукти: За блатовете:
4 яйца
150 гр. (1 чаена чаша) пудра захар
150 гр. (1 чаена чаша) брашно
5 с.л. какао на прах
4 с.л. разтопено масло

За крема:
2 жълтъка
150 гр. (2/3 ч.ч.) захар
75 гр. (1/2 ч.ч.) брашно
7 с.л. маслко
125 гр. настърган черен шоколад
1/2 ч.л. екстракт от ванилия
500 мл прясно мляко
4 с.л. обелени печени бадеми

Начин на приготвяне: Блатът:
Разбийте в голяма купа жълтъците с пудрата захар, докато се получи бял крем. Добавете брашното и какаото и разбъркайте добре. Добавете разбитите на сняг белтъци и разтопеното масло и разбъркайте отново. Изсипете сместа в набрашнена форма за печене и печете 30-35 минути, до готовност, на 180 градуса. Оставете го да изстине.

Кремът:
Разбийте жълтъците със захарта, докато стане на крем. Добавете брашното, маслото, шоколада, ванилията и млякото, като разбивате непрекъснато. Сложете на слаб огън и продължавайте да разбърквате, докато се получи гъст крем. Кремът не бива да кипва. Когато се сгъсти го оставете да изстине малко.

Разрежете хоризонтално на две части изстиналия блат и намажете едната половина с половината шоколадов крем. Поставете другата половина блат отгоре и намажете с останалия крем. Поръсете с бадемите и сервирайте.



Първия Български Бутон за споделяне



Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.