Продукти:
2 пакета по 150 гр. какаови бисквити
¼ ч.чаша меко масло
650 гр. извара
1 ч.ч аша захар
1 суп. лъжица ванилия
¼ ч. чаша прясно мляко
2 суп. лъжици брашно
2 яйца
1 жълтък
2 меки банана
Начин на приготвяне:
Натрошаваме бисквитите в блендера , прибавяме маслото и смесваме добре.
Изсипваме така подготвената смес в предварително намаслена откопчаваща се форма, 22см, разстиламе.
В отделна купа разбиваме изварата със захарта и ванилията, до кремообразна смес. Прибавяме млякото, брашното, яйцата и жълтъка, разбъркваме добре. Най-накрая прибавяме пиорираните банани, смесваме добре.
Загряваме фурната на 160 гр. увиваме си формата с домакинско фолио, защото ще печем на водна баня за да не проникне вода във формата с кекса.
Изливаме изварената смес върху бисквитената платка.
Поставяме формата в друг съд в който наливаме вода. Печем за 45-50 мин. Изваждаме, охлаждаме за 10 мин. на решетката. Внимателно с нож отлепваме кекса от стените на формата, откопчаваме, оставяме да се охлади още 1 час, и прибираме в хладилника за 6 часа или за през нощта.
Бананов чийзкейк
петък, 25 юли 2008 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересно:
Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.
0 коментара:
Публикуване на коментар