- 1 кг тиквички
- 20 гр мая (може и суха)
- 3 яйца
- 4-5 с.л. брашно
- 1/2 ч.ч. настърган кашкавал
- 500 мл кисело мляко
- 2 главички чесън
- олио
- магданоз и копър
- сол
- черен пипер
Обелете тиквичките и ги настьржете на едро ренде.
Посолете ги и ги оставете да постоят половин час.
Изстискайте ги и ги смесете с натрошената мая, яйцата, брашното, настъргания кашкавал,
ситно нарязаните магданоз и копър, черен пипер и сол на вкус.
С лъжица гребвайте от сместа и пуск айте в сгорещеното олио.

Поднесете ги с кисело мляко, разбито със счукан чесън и ситно нарязан копър.
0 коментара:
Публикуване на коментар