Зеленчуците - сила за пречистване

събота, 14 март 2009 г.

Зеленчуците са мощно средство за очистване на ставите и целия ни организъм от шлаки. Освен това те способстват за подобряването на настроението, подготвят мускулатурата ни за физически натоварвания, дават ни увереност - както във физически, така и в психически план.

КАРТОФИТЕ съдържат голямо количество въглехидрати, които бързо се усвояват от организма и се преобразуват в гликоген. Той пък се натрупва в клетките на различни органи (черен дроб, мозък, кости и др.), откъдето може да се изразходи само чрез физически натоварвания до степен на умора. Ако това не стане, гликогенът се превръща в холестерин с всички отрицателни последици от него. Точно затова с картофите все пак не трябва да се прекалява, освен като пречистваща процедура.

ЛУК - този зеленчук е в състояние да преустанови нарастването на раковия тумор. Трябва да се има предвид обаче, че при някои хора лукът не действа много добре на черния дроб. За тях ще е по-добре, ако го употребяват така: зеленчукът се нарязва на ситно, смесва се с лъжичка захар и се поставя за малко в предварително загрята фурна. Може да се сложи и в гореща вода - от това полезните му свойства не се губят. След обработката се консумира с всякакво блюдо. Разбира се, за тези, за които не е противопоказен, лукът е най-полезен в сурово състояние.

ЗЕЛЕ - приемано в суров вид, то спомага за извеждането на излишните мазнини от организма. Суров лист от 1еле се слага на местата, под които протича възпалителен процес, и това действа не само оздравително, но и намалява болката. Практически зелев лист може да се сложи на всяко болно място по човешкото тяло. Отварата от зеле много добре отстранява пърхота. Лечението се осъществява и чрез вътрешен прием, и чрез изплакване на косата с отварата (след миене).

МОРКОВИТЕ И ЦВЕКЛОТО натрупват в себе си захари, които забавят и затормозяват развитието на ракови клетки. Дори само третиран външно със сок от цвекло (под формата на компрес), туморът намалява своите размери, понякога до пълно резорбиране. Особено полезна е консумацията на цвекло, нарязано на парчета и сварено в немного вода. Отварата е чудесно средство за прочистване на стомашно-чревния тракт и лечение на колити. Сокът от моркови пък изчиства жлъчния мехур и разтваря жлъчните камъни. Морковът запазва свойствата си и при варене. Заедно с плода може да се вари и зелената част. Тази своеобразна супа е твърде подходяща за подобряване на зрението. Много полезно е и сладкото от моркови.

ЧЕСЪНЪТ пречиства кръвта и укрепва сърдечния мускул. Според тибетците обаче е добре чесън да се консумира вечер, когато Луната влиза във Водолея. И нещо особено любопитно: ако бременна жена яде чесън заедно с първото си блюдо, детето няма да страда от диатеза.

ТИКВАТА е добра в суров вид. Консумацията на салата от тиква води до промиване на жлъчния мехур и до изваждане на камъни от бъбреците. Действа диуретично. Диетичното хранене с 'тиква се отразява изключително добре и на дебелото черво - то се очиства от токсини и всякакви други отрови, водещи до ракови заболявания. Подобно действие има и тиквеното семе. Освен това усилва потентността на мъжа и подобрява функционирането на простатната жлеза.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.