Хамбургер

неделя, 25 януари 2009 г.

ПРОДУКТИ ЗА 20 БРОЯ:
4 хлебчета от предишния ден
20 хлебчета - по възможност пълнозърнести
11-12 бр. зелена салата
5 домата
5-8 мариновани краставички
1,5 кг телешка кайма
4 яйца
сол и черен пипер
1 с. л. сладък червен пипер
олио за пържене
1 кетчуп (500 г)
1 пластмасово шише майонеза (500 г)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. По-твърдите хлебчета се накисват във вода, а пълнозърнестите се разрязват. Листата на салатата се накъсват на парчета. Доматите се нарязват на филии, заедно с краставичките. На масата се сервират хлебчетата, салатата, доматите, краставичките, кетчупът и майонезата.
2. Накиснатите хлебчета се раздробяват хубаво и се смесват с каймата и яйцата. Подправя се със сол, черен и червен пипер.
3. Олиото се сгорещява в тиган. От каймата се оформят плоски кекечета, които се пържат на порции на силен огън ок. 10 мин и от двете страни. Изваждат се и се поднасят заедно с останалите продукти. Нека всеки сам приготви своя хамбургер!



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.