Пилешко филе с домати

понеделник, 1 декември 2008 г.

Продукти:
4 пилешки пържолки от гърдите
олио
2-3 едри домата
100 г сирене
сол
черен пипер
1-2 суп. лъжици майонеза.

За соса:
50 мл олио
1 глава лук
3-4 домата
1 ч. чаша зеленчуков бульон (може от кубче)
1 консерва (280 г) царевица
сол
черен пипер
мащерка

Приготовление:
Измийте месото, посолете и поръсете с черен пипер. Намажете го отвсякъде с майонеза и оставете да престои поне един час в хладилника. Лука нарежете на дребно, доматите за соса - на малки кубчета. Запържете лука до омекване и прибавете доматите. Посолете и задушавайте 2-3 минути. Сипете бульона и царевицата. Варете на тих огън 10-15 минути. Поръсете с черен пипер и мащерка на вкус. Оваляйте месото в брашно и го запържете от двете страни. В тавичка, намазана с олио, подредете доматите, нарязани на кръгчета. Посолете ги и върху тях сложете запърженото месо. Залейте с приготвения сос. Настьржете отгоре сиренето и печете в умерена фурна 20 минути.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.