Пилешки кебап

неделя, 7 декември 2008 г.

Продукти за 4 порции:
500 г пилешко филе
сол и черен пипер
1 ч.ч. ориз
2 с.л. лютеница
1 с.л. доматено пюре
брашно за сгъстяване
пилешки бульон
чубрица
магданоз
гюзум

Начин на приготвяне:
Нарязваме пилешките филета на хапки и ги слагаме в малко водичка с пилешкия бульон, за да се сварят. След като видим, че са почти готови прибавяме доматеното пюре и лютеницата и разбъркваме. След това слагаме малко брашно за сгъстяване и слагаме подправките на вкус- сол, черен пипер, чубрица, магданоз и гюзум. Така оставяме на котлона до пълна готовност, т.е. докато поври малко и соса се сгъсти.
Сваряваме ориза във вода, отцеждаме и сервираме като гарнитура.



Първия Български Бутон за споделяне


Интересно:

Точните хороскопи. Хороскопи, а и други предсказания. Безплатните клюки. Клюки от България, всеки ден. Билки и рецепти. Демир Бозан, тайната билка на ходжите! Ароматерапия. Магически масла за любов, бизнес и късмет. Кафе машини.